Dobrý den. Je ůplně jedno jaký olej použijete. Já používám starý vyjetý vařicí olej.Po vsáknutí důkladně otřít hadrem, aby nešpinil. Přeji hodně úspěchů ve vašem chovu.
Vítejte na mém webu. Hloubku naší lásky a něhy ke králíkům vůbec neovlivní to, zda se jedná o čistokrevného šampiona či jen o ,,vesnickou směsku." Chov králíků je láska a potěšení na celý život!!! Prosím návštěvníky o ohodnocení těchto stránek, zda jsou přínosem pro váš chov králíků. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na těchto stránkách se pokusím seznámit návštěvníky s chovem králíků masných plemen,čím a jak krmit,něco Vám povím o králičim masu a postavíme si králíkárnu.Dále si něco povíme o křížení, jak a jaká plemena křížit.Dále se seznámíme s nemocemi králíků, se kterými se můžeme v chovu setkat. Něco málo si povíme o prevenci a léčbě těchto nemocí. Doufám, že začínajícím chovatelům, ale i lidem, kterým se králíci líbí, přiblížím alespoň trochu problematiku, ale i radost z chovu králíků. Dale ukáži, jak postavit levně foliovník a to 8m x4m. Jak pěstovat papriky a rajčata z vlastních semen. Jaké druhy paprik a rajčat jsou pro pěstování ve foliovníku nejspolehlivější.
Diskusní téma: Úvodní stránka
Stránky jsou přehledné, bezva
Datum: 27.04.2015 | Vložil: Anežka
Uvádíte, že králík se může krmit vařenými brambory.
Chtěla bych se zeptat, jestli králíci mohou vařené brambory se slupkou a jak je to se suchým chlebem.
Může se namáčet?
Děkuji za odpověď.
Re: Stránky jsou přehledné, bezva
Datum: 31.05.2015 | Vložil: Josef
Dobrý den. Vařené brambory se slupkou králíci dostat mohou. Máčený chleba dostat nesmí. Jen tvrdý. Brambory míchejte se šrotem. Hodně úspěchů v chovu.
stránky
Datum: 11.03.2015 | Vložil: Milada
Dobrý den, Vaše stránky jsou moc pěkně napsané a napsal jste srozumitelnou řečí vše podstatné o chovu králíků. Hodně z Vašich stránek čerpám. Také se mě moc líbí i článek o paprikách. Moc děkuji za Vaše stránky Milada
výborné stránky
Datum: 26.12.2014 | Vložil: ladislav
vše podstatné, přitom zajímavé, ideální pro inspiraci
zkusil jsem i stavbu králikárny, výborně se osvědčila, i když je dělám v menších modulech aby se daly různě sestavovat a přestavovat lehce jedním člověkem. kromě toho jsem vyzkoušel podlahu jako mírný žlábek svažující se jednou stranou, kdy krytina (ne pvc ale spíše tvrdá hladká "guma") prochází výřezem v boku (jen tak malým aby ani malá myš nemohla dovnitř ) a je přesahuje tak aby močka z ní kapala do nádoby vedle, kde je trochu vápna - výhodou je to, že prakticky u všech okrajů se nemaji od čeho desky navlhnout ani vepředu či v zadu
ještě jednou děkuji za inspiraci
papriky, hnůj
Datum: 18.08.2014 | Vložil: René
Dobrý den,
V prvé řadě Vás chci pochválit za výborný web, hotová studnice moudrosti a navíc napsána "lidskou"řečí.
1) - papriky - píšete že jakmile sazeničky povyrostou dáte do chladnějšího prostředí - jakou teplotu/zimu sazeničky snesou tak aby neuhynuly a zdárně se dál vyvíjeli
2) - hnůj - chováte králíky, máte určitě k dispozici spoustu králičího hnoje - dá se králičí hnůj běžně použít na zahrádce, nebo je potřeba nějaká "úprava" (překvašení, kompostování...), popř.jak se králičím dál pracuje?
díky a přeji hodně paprik a zdravý chov!
Re: papriky, hnůj
Datum: 19.08.2014 | Vložil: Josef
Dobrý den. Sazeničky dávám na parapet za okno, kde je chladněji. Na noc před sazeničky dám deku. Králičí hnůj na podzim zaryji do země. Hodně zaleju vodou. Do jara se rozloží. Jinak se může nechat překvasit a ředit 1díl překvašeného hnoje a 10 dílů vody. Tím zalévat. Papriky, rajčata, okurky, dýně atd. K hnoji v létě přidávám listy kapusty, rajčat, kadeřávku a vše nechám kvasit. Tím pak zalévám. Přeji pěstitelské úspěchy.
mor
Datum: 29.07.2014 | Vložil: Eva
dobrý den, prosím o sdělení, zda je vhodné maso ke konzumaci u králíků, kteří jako 2 jediní z celkového počtu 15 přežili mor(ostatních 13 na mor pošlo).
Děkuji